Telefoon afstand bediening

Al een tijdje de optie bestudeert en nu toch eindelijk gekocht en ingebouwd. De gsm-relay van Wafer.

Inbouw plek was een beetje zoeken wat nou de beste plek zou zijn, het liefst in een goede open plek voor goed gsm ontvangst en uit het zich van het oog en in de buurt van bedrading, nou is dat laatste niet lastig in zo'n complete multivan. De inbouw plek was dus al snel gevonden en zou onder het bovenste midden vak komen op het dashboard.

De bedoeling was om op grotere afstand dan de standaart afstandbediening de standkachel in en uit te schakelen, met regelmaat kom ik van ver en dan staat de auto geparkeerd op de zaak en dan is het fijn als je in een warme auto kunt stappen met ontdoide ruiten. De optie is dal in de auto aanwezig het had alleen een uitbreiding nodig in de vorm van deze module.

Ik had al het een en ander gevonden op het internet waaronder de pagina van Dick StreeflandHij heeft een ander soort afstandbediening op zijn standkachel gemaakt, en van zijn idee kwam ik op het idee om de aansluitingen achterop de print van de standkachel bediening te gaan gebruiken in combinatie met de gsm module.

Tijdens het bouwen en uitvogelen kwam ik tot de conclusie dat ik voor mijn bediening twee maal de toets moest indrukken om handmatig de kachel in te schakelen, de kachel blijft dan 30minuten draaien en verwarmd daarmee alles voor (interieur en motor) Hier voor heb ik een kleine aanvullende module gemaakt die twee keer een signaal afgeeft en dus twee keer de massa schakeld.

Tussendoor even testen

En alle contacten verbinden met de uiteindelijke uitgangen/ingangen.

Tijdens het aansluiten in de auto heb per ongeluk er geen massa geschakelde schakeling van gemaakt maar een geschakelde 12v naar de print, met als resultaat de standkachel klok om zeep. Ik heb mij een vervangende kunnen kopen op eBay.de en wel een van een Touareg art nr: 7L6 919 044H en hierbij kwam ik er achter dat deze klok met een enkele druk op de rechter knop onder de kachel al inschakeld, dus had ik de extra print niet meer nodig ook kan ik met deze klok de inschakel tijd instellen.

Na alles nog eens grondig te hebben getest de gehele module in gebouwd onder het kastje.

Met de bijgeleverde app kun je alles goed en vrij eenvoudig in programeren, de commandos worden verstuurd dmv sms's en voor een relais heb je de bel functie waardoor dat relais een kortstondig contact maakt. Nu kan ik dus gewoon naar de auto een sms sturen of bellen en daarmee de standkachel aangaat. Al met al een geweldige aanvulling op de bestaande stndkachel functie.

En ps de gsm module reageerd alleen op voorgeprogramerde telefoon nummers, dus de kachel gaat niet door willekeurige bellende lolbroek aan.

Er zijn ook kant en klare modules te koop op eBay, en hiervan heb ik het print aansluit schema gebruikt.

PDF file van Wiatec

En zijn er vragen dan kun je gerust contact opnemen