De T5 tandempomp

28-03-2013

Ik had al een tijdje een start prombleem met mijn AXE motor, en begon mij af te vragen of de tandempomp de oorzaak kon zijn.

Op de volgende foto's staat de tandempomp in onderdelen, ik heb er één (defecte) gekocht op eBay en deze open gemaakt om de werking te kunnen begrijpen.

Wat mij dus opvalt is dat er in de gehele pomp geen kogel lager te vinden is, en dat de seal tussen diesel en vacuum de enigste steun is aan de as.

Het vacuüm gedeelte zit aan de motor zijde, en is "floating" verbonden aan de nokkenas. De smering komt gedeeltelijk mee door de lagering van de nokkenas, en wordt retour gepompt door mee te pompen met de overdruk die weer retour gaat richting cilinderkop. Wat ik mij dus afvroeg was als de seal lekt komt er dan olie in de diesel of trekt het vacuüm gedeelte diesel richting het vacuüm gedeelte ?

Er zijn dus wat controlle procedure's, om te controleren in welke staat de afdichting is in het brandstof traject. Ik heb zelf een test systeem gemaakt om dit te kunnen controleren.

Deze opstelling kan ik tussen de tandempomp en de hogedruk brandstof leiding monteren, en op deze manier kan ik beide kanten testen of ze de druk kunnen houden dan wel lek zijn of niet.

Voor controlle procedure's tussen tandempomp en injectors.PDF file

Voor controlle procedure's voor de tandempomp zelf.PDF file

Let op deze file's zijn van toepassing op mijn T5 met een AXE motor in combinatie met een GWB 6 versnellings hand bak.