Lekke cilinderkop.

18-10-2014 @ 196938km

Na de cilinderkop te hebben verbust, Cilinderkop verbussen is het moment aangebroken dat er een scheurtje in de cilinderkop zit. Het begon met een klein rookpluimpje achter de auto die je hoopt maar eens te zien. Ik kwam terug van offshore en de auto wou niet starten, bleek dat de start motor defect was. Goed na even hulp van een kennis te hebben gekregen met zijn T5 hebben we de bus aangesleept, dit resulteerde in een zwaar rokende motor en met veel tegenzin. Na een minuut of 15 was het roken over en liep de motor zo als het zou moeten en ben ik naar huis gereden. Natuurlijk had ik op dat moment al een idee dat er in de kop ergens water lekte, alleen wist nog niet precies waar.

Dus werd het tijd om weer de kop er af te trekken en te gaan controleren waar het probleem zat

Na het demonteren van de cilinderkop en de kop-pakking te hebben geinspecteerd bleek dat er geen defect te zien was aan de pakking.

Dus dan maar de cilinderkop controleren op lekkage. Een druk test kon ik zelf niet uitvoeren, dus na een beetje creatief te hebben lopen plakken en knippen met een rol ducktape ben ik er achter gekomen dat elke druk de plakkers van de gaten afdrukt dus werdt het tijd voor een andere benadering dan wel vacuüm. Vacuüm hield de plakkers wel op plek en op deze manier kon ik toch al zelf een controle doen of er ergens een lek zat in de cilinderkop, en duidelijk werd mij al snel dat er een lekage zat in het inlaat traject van cilinder #4 in het inlaat traject kon je duidelijk horen dat hier lucht werd aangezogen, en door dit met een beetje water/zeep spray nat te sprayen werd het zelfs nog duidelijker.

Dus werdt het tijd voor een nieuwe cilinderkop. Ik was natuurlijk al bekend met een hoop reparaties aan de kop zoals het vervangen van kleppen en dergelijke, dus alle onderdelen van de oude kop over gezet op de nieuwe. Met uitzondering van lagerschalen en dergelijke.

25-10-2015

De Nieuwe cilinderkop.

Mochten er vragen zijn over dit onderwerp dan hoor ik deze wel, nogmaals ik ben geen auto monteur en ook geen wonder kid. Maar mocht ik van dienst kunnen zijn.... Tevens staat er veel informatie op Weetjewel.nl

Voor technische achtergrond info Zip file

variety counters
Free Stats