Zelfbouw allesbrander

Een tijdje terug via mijn werk een stuk casing kunnen bemachtigen, een stuk 13 3/8" #68 (Dia 35cm, gewicht 68 pound/ft) Ik had al een paar jaar het idee om voor in mijn werkplaats een kachel te maken. en dit stuk casing was naar mijn idee ideaal daarvoor. dit stuk metalen buis heeft een wand dikte van bijna 1cm en kan daardoor lang warmte vast houden, daarin tegen duurt het ook even voordat het op temperatuur is. Het stuk dat ik offshore heb gekregen was 3mtr, hier heb ik uiteindelijk een stuk vanaf gehaald van 1 mtr, het kale stuk buis weegt +/- 100kg dus massa is er voldoende. Ik had eigenlijk meer foto's willen nemen echter ga ik soms zo in mijn werk op dat ik de tijd vergeet en dus ook de foto's.

Ik ga geen uitgebreide constructie tekening maken of plaatsen, het is gewoon een beetje proberen en naar redelijkheid inschatten. Ik ben dus begonnen met een stuk pijp van 1mtr en ben met het uitgangspunt van allesbrander begonnen, wat heb je eigenlijk nodig aan optie's op een kachel. Een deur om brandstof in de kachel te kunnen plaatsen, een as lade, een schoorsteen en een goede gecontroleerde lucht toevoer tenslotte doet brandstof niets zonder zuurstof. Ik ben dus maar eens begonnen met een opening te maken, gelijk rekening houdend met een lade voor het as en een rooster om het hout op te kunnen leggen.

Hier heb ik dus de schanieren al aangehecht, wat ik gedaan heb is eerst drie zeiden door geslepen en vervolgens de schanieren vast gehecht, En vervolgens het laatste stukje door geslepen. Dit is veel eenvoudiger dan er een stuk uitslijpen en daarna alles uitmeten en de schanieren oplassen. Maar goed iedereen heeft natuurlijk zijn werkwijze.

De volgende stap was een stuk strip om de deur rand heen lassen zoals je op de bovenstaande foto kunt zien, één zeide goed aanhechten en vervolgens rond slaan om de form van de deur/pijp. daarna vast zetten met een lijmtang en lassen. In dit stadium heb ik metteen de schanieren vast gelast en de bouten ingekort en gelast.

Op deze foto kun je duidelijk de as lade zien ook hier heb ik weer een deel uit de pijp geslepen en gebruikt als voorzeide van de lade, een stuk rond 10mm gebogen en 10mm gaten in de front van de lade geboord, en afgelast aan de binnen kant.

Tussen tijds natuurlijk even proberen hoe het één en ander werkt/bevalt. En vuur blijft voor somigen altijd een uitdagend iets.

Hier kun je duidelijk het deksel aan de boven kant zien deze is gemaakt van 8mm plaatstaal. Op deze foto zit die nog niet vast. Bij de volgende klus sessie ga ik aan de binnenkant schotten plaatsen zodat de warmte rondegeleid wordt door de pijp, dit is om zoveel mogelijk warmte uit het vuur te ontrekken.

Bij de laatste klus sessie heb ik dus schotjes geplaatst, zodat de warmte stroom geleid wordt door een groter deel van de kachel.

Hier nog eeb foto van het rooster onderin de kachel, 6mm dik geperforeerd staal.

Hier nog een actie foto, waarop ook nog te zien is hoe ik een deur greep heb gemaakt aan de kachel. Alles wat nu nog resteerd is een dubbel wandige schoorsteen, ook hier wil ik kijken of het mogelijk is om nog meer warmte te ontrekken uit het systeem.

Ik houd je op de hoogte.