Homelink module

Ik had al een tijdje een elektrische garagedeur met een afstandbediening in de auto liggen. Tot ik er achter kwam dat de homelink van de Touareg ook in de T5 past omdat de hemel kast/vak met standkachel klok etc het zelfde is.

De standaart bekleding/bediening, en het vervangende schakel element.

De vervangende schakel unit heb ik samen met een transmitter op eBay gekocht en een beige frame bij de dealer.

Gebruikte onderdelen,

7L6 868 144A afdekkep/frame beige, €32,80 bij de dealer.
7L6 959 673B Schakel unit gekocht op eBay, €35,-
3D0 909 511A Transmitter unit gekocht op eBay, €69,-

Veel meer onderdelen dan dit heb je niet nodig, de aansluiting is vrij eenvoudig de meeste draaden gaan een op een op de module en er wordt een massa en een plus toegevoegd, er is verder geen verbinding met can-bus of K-line nodig. Zie ook het schema in dit zip bestand. Ik heb er zelf voor gekozen om de bedrading rechtstreeks aan de transmitter te solderen en de stekker er tussen uit te halen, voor de T5 is er geen bestaande kabelboom die ergens tussen gezet kan worden.

Eenmaal alles te hebben gesoldeerd en ingebouwd in de T5, met een aansluitin op de verlichting in de auto (deze is voorzien van een continue spanning en gezekerd) de homelink getest.

Ne testen kwam ik er achter dat ik een transmitter gekocht had met 315Mhz, deze worden niet in Europa gebruikt omdat die frequentie in gebruik is door defensie in meerdere Europese landen de frequentie voor dit soort doeleinden is 433Mhz dus een oplossing zoeken. Dus doe je voordeel en koop direct de juiste !

Uiteindelijk heb ik een zender ontvanger gekocht op 315Mhz met twee relais schakelingen. Dit soort printjes kun je op eBay en vele oosterse websites vinden voor heel weinig. Deze print heb ik als tussen station gebruikt dus de home link schakeld de relais print die dus weer de gerage deur schakeld. En op het tweede relais heb ik de garage en buiten verlichting aangesloten, die blijft na een druk op de knop 10 minuten branden en gaat dan weer uit.

Het inprogrammeren van de homelink kun je ook vinden in de pdf die in de zip file zit.

En zijn er vragen dan kun je gerust contact opnemen